Om mig Foretrukne Fotogalleri TFT info Hvad siger kunderne? Nye Gæstebog

Tankefeltterapi mod socialangst

af Tina Andersen 24 år.   tlf. 26495001 

I sommeren 2002 stod jeg klar til første skoledag. Jeg var to måneder forinden vendt hjem fra et volontørophold i Guatemala og skulle nu starte på markedsføringsøkonomuddannelsen. ”Verden lå for mine fødder”, som man siger. Men den uddannelse jeg skulle være på i 2 år, blev jeg kun på en dag. For den anden skoledag kunne jeg ikke stå ud af min seng. Uden at have lagt mærke til alle faresignalerne havde jeg fået en depression, der varede så længe, at jeg opgav at vende tilbage til studiet. 

Af forskellige veje fandt jeg ud af, at jeg led af socialangst. Jeg så pludselig et tydeligt mønster i min adfærd. Jeg havde igennem flere år undgået situationer, der indebar, at jeg ville blive  konfronteret med andre mennesker. En typisk undvigelsesmanøvre var at undgå frokoststuen i spisepausen, når jeg var på arbejde. Angsten, for at en eller anden ville stille mig et uventet spørgsmål over middagsmaden, kørte mig helt af sporet. Bare tanken om alles øjne der ville stirre på mig, fik mig til at bade i sved. Når jeg var angst forsvandt min virkelighedsfornemmelse. Mit fokus var ikke længere ude ved min tørre rugbrødsmad, men inde i mig selv ved mit hamrende hjerte og det negative tankemønster, der forårsagede hele denne irrationelle reaktion. Den fysiske reaktion prøvede jeg at skjule ved at undgå lignende situationer igen. Skulle jeg noget, jeg ikke kunne undgå, skulle jeg helst have en nødløsning i baghånden, en flugt vej, en undskyldning for at forlade selskabet, hvis det blev nødvendigt. Jeg kom for sent til alle mulige arrangementer for at undgå alt for meget snak. Det er altid nemmere at skjule sig, når der er flere tilstede. Jeg indså at jeg længe havde været fanget i en stor ond cirkel, der logisk nok fik mig til at gå glip af mange ting her i livet. Angsten og alt den energi, jeg brugte på 100 vis af undskyldninger for at undgå en harmløs biograftur eller middag, gjorde mig træt, og til sidst endte det som sagt i en depression.   

Der gik et år, og jeg havde et brændende ønske om at starte på en uddannelse. Jeg fik sendt en ansøgning, og så snart jeg stod med brevet fra skolen om, at jeg var optaget, begyndte det samme mønster fra året før at gå i gang. Min socialangst blev værre og værre for hver dag, og jeg vidste, at hvis jeg ikke snart fik hjælp, ville jeg ryge lige direkte ned i det sorte hul fra året før.  

Jeg tog på pilgrimsrejse i Nordspanien, og i løbet af min vandring lærte jeg at tage imod den hjælp, livet ofte giver os, men som vi oftest overser. Så da jeg mærkede min angst slå til på ny, slog jeg op på den første og bedste side i ”Århus Onsdag” (Århus’ lokale avis) og fandt en annonce om tankefeltterapi. Jeg anede ikke, hvad det var, men jeg kunne mærke, at det måtte jeg prøve. Om jeg troede, at det ville hjælpe mig? Jeg gik bare ind i det med nysgerrighed og et åbent sind.  

En sommerdag dukkede jeg op hos Johnny van Hooidonk. Han var flink til at forklare mig, hvad tankefeltterapi går ud på. Alle erfaringer, man gennemgår i livet, sætter sig på kroppen. Gode som dårlige. Og er der nogle oplevelser, vi har været ude for, som vi ikke har fået bearbejdet, vil det sætte sig i kroppen som blokeringer for energiomløbet. Det skaber disharmoni både i psyken og i kroppen, og vi kommer ud af balance. Tankefeltterapi går ind og opløser disse blokeringer, så energierne igen kan løbe frit rundt.  

Jeg skulle nu fokusere på noget, der fremprovokerede min angst. Enten noget, der var sket, eller noget som kunne få min forventningsangst i gang. Denne situation skulle jeg gennemleve. Jeg skulle nærmest fremprovokere min irrationelle følelser, for at jeg kunne få dem bearbejdet. Imens jeg inde i mig selv gennemgik hele situationen, som f.eks. min foreliggende første skoledag, påførte Johnny mig små lette bank på specifikke punkter i ansigtet og på kroppen.  

Efterhånden som jeg gennemgik situationen igen og igen, kunne jeg mærke, at angsten blev mindre og mindre. Til sidst forestille jeg mig, at jeg tog af sted på min første skoledag kun med lidt sommerfugle i maven. Sådan gennemgik vi flere situationer. Johnny lærte mig, hvordan og hvor jeg skulle banke, så jeg selv ville kunne løsne angsten, når den opstod. Det skulle vise sig at blive mig et behjælpeligt redskab til at komme videre i mit liv. For i ugen op til min første skoledag brugte jeg denne teknik flere gange hver dag for at holde angsten nede. Jeg kom igennem første skoledag og næste og den næste… Nødvendigheden for at bruge teknikken blev mindre og mindre, og nu har jeg afsluttet første semester med gode resultater. Jeg er nu i gang med anden semester og har en skøn tid på skolen, som jeg for alt i verden er glad for, at jeg ikke er gået glip af.  

Tankefeltterapien har hjulpet mig i mange henseender i løbet af det sidste halve år. Ikke kun med at komme i gang med min uddannelse men også med andre personlige problemer. Hver gang jeg synes jeg sidder fast i livet, hjælper denne terapi mig med at løsne op for det hele. Problemerne bliver knap så uoverkommelige. 

Jeg er ikke professor i kroppens kemiske opbygning eller i noget andet. Jeg kan kun ud fra mine erfaringer sige, at tankefeltterapi har hjulpet mig. Om det er de små bank, eller om det er det, at man  fokusere på problemet, der løser det, ved jeg ikke. Men i dag lever jeg et friere og mere afslappet liv. Jeg nyder mine venners selskab, hygger mig med mine arbejdskollegaer i pausen, jeg glemmer mig selv og fordyber mig i nuet i stedet for at bruge energi på at være bekymret over, hvad der kan gå galt i morgen. Jeg prøver så vidt muligt at undgå, at gamle vaner får lov at styre mig ved at rense ud efterhånden, som problemerne dukker op. Jeg kan næsten ikke forstå, hvordan alt kunne se så mørkt ud, nu hvor alt ser så lyst ud. Det ser ud til, at ”miraklernes tid” ikke er forbi endnu.

   

Tankefeltterapi mod arachnofobi (edderkoppeangst)

af Liz        60 år

Jeg var frygtelig bange for edderkopper både billeder og især levende, måtte have min mand til at fjerne edderkopper hvis jeg så en. Kontaktede Johnny van Hooidonk for at få behandlet mig for problemet. Johnny bankede på forskellige punkter og bad mig fokusere på problemet og langsomt blev jeg mere afslappet og følte ikke at jeg havde de store problemer med edderkopper. Efter endt behandling viste Johnny mig et billed af en edderkop og jeg reagerede overhovedet ikke. Senere har jeg set edderkopper i mit hjem og til min store forbløffelse volder de mig ikke problemer mere. Tak til Johnny.

Tankefeltterapi mod hovedpine, kvalme og træthed

af Linda    39 år

Behandling af hovedpine, kvalme og smertende tung træthed. Under en periode med nattevagter opstår der op til den 4. og sidste vagt, efter jeg har sovet lidt om dagen, det at jeg vågner med kvalme, hovedpine og en smertende tung træthed i hele kroppen. Jeg overvejer at sygemelde mig, men kontakter Johnny. Her går Johnny ind og og banker mig på punkter i ansigtet og på kroppen. Efter endt behandling må jeg konstatere, at det har lettet helt utroligt og jeg nu bliver i stand til at gennemføre nattevagten uden de store problemer. Linda Libra

Tankefeltterapi mod migræne

af Pia    ? år

Jeg har lidt meget af migræneanfald og har haft svært ved at finde ud hvordan, jeg kunne komme dette problem til livs. Anfaldende kom pludseligt, jeg fik kraftige smerter i hovedet og blev meget plaget af især lys, som skar sig ind i øjnene på mig. Tit måtte jeg blive hjemme fra arbejde et par dage , indtil anfaldet fortog sig. En dag spurgte jeg Johnny om TFT kunne hjælpe og han fortalte mig at stort set de fleste psykiske problemer kunne afhjælpes med TFT. Johnny satte gang i behandlingen, jeg blev meget overrasket over virkningen og har faktisk ikke haft problemer med migræne i lang tid efter. Ellers har jeg nu værktøjet til at behandle mig selv, hvis et nyt anfald kommer. Min glæde over at få dette redskab til selvbehandling er stor og jeg takker Johnny for hans hjælp. Mvh Pia

Tankefeltterapi mod Stress - Smerter ovenpå arbejdspres og eksamenspres

af Linda    39 år

Efter en lang sammenhængende arbejdsperiode, hvor jeg er blevet godt brugt i skiftende vagter, har jeg et par dage til at forberede mig til en eksamen, hvor jeg ikke føler mig særlig forberedt på. Der hang en "tung dyne" omkring min nakke og skuldre og hovedet gjorde ondt med trykkende smerter omkring mine øjne.Jeg følte mig meget træt og brugt. Johnny begynder at behandle mig og efterhånden bliver jeg langsomt og sikkert "trappet ud" af mine belastningssymptomer. Efter en tung, god nattesøvn ovenpå behandlingen, fylder jeg effektivt og afslappet mine største huller ud i pensumet næste dag og tager op til eksamen og består min eksamen. Med stor tak til Johnny Linda

 

Tankefeltterapi mod Stress - Sygdomsperioder pga stress

af Tine    48

 år

Jeg havde haft problemer med mange sygedomsperioder, da jeg hørte at TFT kunne afhjælpe problemerne. Johnny gik i gang med lette bank på 4 meridianpunkter og bad mig om at komme i kontakt med en af mine sygdomsperioder. Undervejs i forløbet, kom jeg i kontakt med, at det havde været en meget stresset periode på mit Arbejde og jeg fortalte Johnny om forskellige situationer og episoder, hvor jeg følte mig stresset og ikke havde tid til at hvile mig. Jeg fik også kontakt med forskellige spændinger, især i i skuldrene og de forsvandt stille og roligt under hans "banken". Efter endt behandling har jeg konstateret at det er lang tid siden at jeg har været syg. Tak for hjæpen. Tine H.